Parastais fenhelis (Foeniculum vulgare) ir divgadīgs čemurziežu dzimtas
lakstaugs ar stipri zarainu stumbru.
Fenheļa auglis satur
ēteriskās eļļas, ogļhidrātus, minerālvielas–kāliju, kalciju, dzelzi, fosforu, C
un E vitamīnus, karotīnu. Tāpēc fenheli izmanto medicīnā.
Fenhelim ir stipra, saldena garša un anīsam līdzīga smarža. Fenhelis ir viena no galvenajām absinta sastāvdaļām. Fenheļa sēklas pievieno augļu konserviem, marinādēm, cepumiem, izmanto
atspirdzinošu dzērienu un tējas aromatizēšanai. Kā garšaugu fenheli lieto pie
zupām, mērcēm, salātiem, dažādiem zivju ēdieniem, majonēzēm.
Gardas receptes, kur pievienot maltu fenheli, apskati Tasty.lv:
Rudzu maize
Ražotājvalsts |
Valsts: |
Ēģipte |
Fasētājs un izplatītājs |
Firma: |
SIA "Safrāns" |
Iepakojums |
Iepakojums: |
Polietilēns
|